Dashner, James: Dødskuren (Maze Runner 3)

Forfatter: James Dashner | Titel: Dødskuren | Sider: 327 sider
Forlag: Høst og Søn | Udgivet: 04-06-15
Stjerner:


Thomas og de øvrige beboere fra lysningen har klaret sig igennem Labyrinten og Infernoet. I bogen “Dødskuren” ender historien om deres kamp mod WICKED og verdens undergang. De har overlevet alle WICKEDs tests, og står nu overfor et stort valg: Skal de stole på WICKED eller ej?

Overordnet for alle tre bøger kan jeg sige, at jeg elsker de karaktere der er med i bøgerne. For mig gjorde det bøgerne endnu bedre da jeg virkelig var interesseret i, hvad der skulle ske med dem. De har et fantastisk sammenhold og deres venskaber er guld værd. Specielt hovedpersonen Thomas, men også alle karakterne som en gruppe, er nødt til at finde deres indre styrker, for at kunne følge med i den verden, de så grusomt er blevet kastet ud i. Men det fedeste er nok den indre kamp som Thomas kæmper med sig selv. Han er splittet, for han kan ikke finde ud af, om han kan stole på WICKED eller ej. På den ene side er han begyndt at elske de venner han har fået, men på den anden side får han hele tiden tilbagevendende minder om hans tid i WICKED.

Den sidste bog er ikke, ligesom de to første, en prøvelse for at teste personerne. Den handler mere om deres kamp mod WICKED. Det er rigtig spændende at få en afslutning på historien, men den var ikke nær så god som de to første. Jeg var ret vild med de prøvelser som WICKED udsatte dem for, og det manglede jeg lidt her i den sidste. Det er en lidt kaotisk bog, for der sker rigtig meget, men handlingen er stadig rigtig spændende.

De to første bøger efterflod mig med en masse spørgsmål, som jeg glædede mig utrolig meget til at få svar på. Desværre følte jeg bare aldrig rigtig det skete. I slutningen af bogen endte det hele selvfølgelig rigtig godt, og det var en fin slutning, men jeg sad tilbage med en masse løse ender, som jeg ikke rigtig kunne få til at passe sammen. Det synes jeg var ærgerligt når man hele serien har siddet og ventet på det. Men på trods af det er det en god bog, og en god slutning på serien, og hvis man er glad for de to andre, så kan jeg klart anbefale at man os lige får den sidste med.

Til sidst vil jeg lige nævne noget fedt ved den serie, som jeg længe har siddet og tænkt over. Bøgerne får virkelig en til at tænke over, hvor langt det er i orden at gå, for at redde andre mennesker. Er det virkelig i orden at ofre en gruppe mennesker, for at redde resten af befolkningen? Jeg synes det har været enormt spændende at tænke over, og jeg tror også det er en af grundende til at jeg har været så glad for bøgerne. For på den ene side så hader man WICKED, for det de gør mod de mennesker i prøvelserne, men på den anden side kan man også godt forstå, at de prøver at finde en kur mod udbruddet.

Alt i alt en fantastisk serie der helt klart er værd at læse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *