Dashner, James: Infernoet (Maze Runner 2)

Forfatter: James Dashner | Titel: Infernoet | Sider: 359 sider
Forlag: Høst og Søn | Udgivet: 12-09-14
Stjerner:


Denne bog så jeg virkelig frem til at læse. Den første bog “Labyrinten” sluttede med, at de slap ud af labyrinten, og jeg troede at nu var deres prøvelse overstået – Men jeg blev hurtigt klogere. For det de havde oplevet i labyrinten, var intet i forhold til de prøvelser de nu skulle igennem. Fase to er nemlig begyndt. “Infernoet” er en nervepirrende bog med masser af aktion, venskab og kærlighed. Hele bogen foregår i et ret højt tempo og jeg havde ikke et kedeligt øjeblik da jeg læste den bog. Dashner har formået, at gøre anden bog lige så god som den første, hvilket jeg synes er en stor præstation, da man ikke troede det var muligt efter den fantastisk start på historien.

Som i den første følger med ligeledes Thomas, Teresa og de øvrige beboere fra lysningen. Da de kommer ud af labyrinten bliver de mødt at en verden der er helt anderledes end de havde regnet med, og meget anderledes fra det liv de havde i labyrinten. Verden udenfor er brændt ned og fyldt med kaos. Da de slap ud af labyrinten havde jeg en tro på at deres prøvelser endelig var forbi. Men jeg blev meget overrasket. Det var fedt for jeg kunne slet ikke regne ud hvad der ville ske, for intet var som det så ud til at være. Jeg kunne slet ikke ligge den fra mig, da jeg først var gået i gang.

Handlingen er super fed. Den er meget anderledes fra den første bog, men alligevel hænger handlingen enormt godt sammen. Det hele foregår i et meget højt tempo, men synes det passer til handlingen, for det er en hektisk og kaotisk historie. Dashner formår at skrive det på en måde, så man stadig kan følge med samtidig med, at der sker så meget.

Thomas og drengene kæmper en kamp mod organisationen WICKED, men det viser sig, at det er et projekt hvor mange flere mennesker er indblandet, end drengene først havde troet. Og Thomas finder sig selv i et stort dilemma: Er Wicked gode? Jeg elsker den forvandling Thomas går igennem. Efter han mistede sin hukommelse i labyrinten var han meget i tvivl om hvem han var, og hvilken rolle han spillede i WICKEDs spil. Men gennem “Infernoet” går det mere og mere op for ham, og det er en meget spændende udvikling af følge.

Der er ingen der helt ved hvad WICKED har af planer og man kan aldrig vide sig sikker på det der foregår omkring en. Som læser sidder man med en masse uopklarede spørgsmål, og lige som man tror at man har fundet et svar, så dukker der noget nyt og mystisk op som man skal tage stilling til. “Infernoet” slutter lige så mystisk som den første, og jeg kan simpelthen ikke vente med at komme i gang med den tredje bog i serien “Dødskuren”. Jeg har givet bogen fire stjerne da den var virkelig god, men den var stadig ikke nær så god den første. Synes dog at han har formået, at skabe en rigtig spændende efterfølger til “Labyrinten”. Helt klart en bog jeg vil anbefale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *