Dashner, James: Udbruddet (Maze Runner 4)

Forfatter: James Dashner | Titel: Udbruddet | Sider: 326 sider
Forlag: Høst og Søn | Udgivet: 06-06-14
Stjerner:


“Udbruddet” er fjerde bind i James Dashners serie “Maze Runner”. Handlingsmæssigt ligger den før de tre første, men den skal læses som den fjerde bog, da man får afsløret vigtige detaljer. Jeg havde glædet mig rigtig meget til at læse denne bog, da jeg håbede at kunne få besvaret nogle af de spørgsmål jeg havde, efter jeg var færdig med de tre første.

I bogen følger man Mark og Trina der har overlevet de voldsomme soludbrud, som har efterladt verden i kaos. Det er utrolig spændende at høre mere om, hvordan det var at opleve de forfærdelige solbrud. Det giver en bedre forståelse for den verden man oplever i de tre første bøger. Jeg synes det giver et billede af hvor ødelagt verden egentlig er. Derudover får man endelig svar på hvordan udbruddet kom til, og hvordan det hele startede.

Det eneste man savner i den bog er personerne fra de forrige bøger. Jeg synes ikke det er helt det samme, men handlingen er der intet galt i. Som sagt så giver den et bedre overblik over nogle af de ting man oplever i de forrige bøger. Det er en fed bog da den er fyldt med aktion, venskaber og kærlighed. Derfor sad jeg heller aldrig og kedede mig. Opbygningsmæssigt ligner den rigtig meget de forrige bøger bare med andre personer. Jeg synes dog ikke det gør noget, for som sagt så er det rigtig spændende, at få den historie der ligger bag de forrige bøger.

Hvis man kunne lide de tre første bøger, så kan jeg helt klart anbefale den her også. Dog skal man være klar på, at det ikke handler om de samme personer. Den skal ses som en bog der giver noget baggrundshistorie, for hvordan verden er endt som den er. Jeg synes dog at det fungerede rigtig godt. Der kommer endnu et bind i serien, som handlingsmæssigt kommer til at ligge efter “Udbruddet”. Den glæder jeg mig også utrolig meget til at læse, da den skulle give noget baggrundshistorie for skabelsen af labyrinten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *