Heimdal, E. B.: Ved daggry dør mørket (Morgendagens børn 1)

Forfatter: E. B. Heimdal | Titel: Ved daggry dør mørket | Sider: 351 sider
Forlag: Lindbak + Lindbak | Udgivet: 21-11-16
Stjerner:

Sponsoreret indlæg
Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Lindbak + Lindbak


Den her bog havde jeg glædet mig så meget til at læse. I det sekund den kom ind af døren med posten satte jeg mig og begyndte at læse. Kunne slet ikke vente og jeg blev så sandelig ikke skuffet.

Bogen foregår i et dystopisk univers og ligger under genren Young Adult. Handlingen er fantastisk, og jeg var fanget lige fra første side. I bogen følger man forskellige grupper børn i deres kamp for at overleve, efter at en mystisk sygdom har slået alle de voksne ihjel. Jeg synes det fungere enormt godt. I første kapitel får man et indblik i hvordan sygdommen rammer byerne, og derefter tager det bare fart. Jeg var fuldstændig fanget i historien, og det blev bare bedre og bedre. I starten af bogen kan den godt virke lidt forvirrende, og man kæmper lidt for at lære personerne at kende, men synes hurtigt man får styr på det, og så bliver den helt utrolig spændende. Jeg elsker survival-historier, og det må man sige, at jeg fik i den her bog. Jeg er helt vild med hvordan børnene skal kæmpe for at overleve, og se hvilken virkning det har på dem når de voksne og den normale orden forsvinder.

Det bedste ved den her bog er helt klart hovedpersonen Skye. Igennem bogen går hun igennem en helt fantastisk udvikling. I starten af bogen er hun en lidt usikker pige, der er meget afhængig af sin tvillingebror Ecco. Hun kan ikke tage en beslutning selv, og er meget usikker på sine egne evner. Igennem bogen opdager Skye, at hun er en stærk pige, og hun finder en tro på sig selv. Det er også her at bogen bliver virkelig god, for det er også her at de andre personer i bogen får plads, og man kommer til at kende dem meget bedre. Det er en utrolig historie om venskaber, familie og kærlighed. Skye opdager, at hun for at overleve, er nødt til at gøre ting der går imod den person hun er. Men spørgsmålet er så hvor langt hun er villig til at gå, og hvor mange mennesker hun vil såre i processen?

Til sidst vil jeg gerne rose forfatter og forlag for en utrolig gennemført bog. Da jeg læste den fandt jeg ingen stave eller taste fejl. Det gjorde den til en behagelig bog at læse, da jeg ikke hele tiden blev forstyrret af irriterende fejl. Jeg kunne mærke at det var en bog der er blevet lagt hårdt arbejde i. Derudover var sproget letlæseligt og med gode beskrivelser så jeg var aldrig i tvivl om hvad der foregik.

Det er en helt fantastisk bog! Den kan godt virke lidt tung i starten, men læs den! Den bliver simpelthen så god, når man først er kommet i gang med den. Derfor har den her bog selvfølgelig også fortjent fem stjerner. Det skulle efter sigende være en serie på tre bøger, og den næste bog i serien kommer i 2017. Glæder mig helt vildt til at læse de næste bøger.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *