Eibe, Anika: Er du okay, Fie?

Forfatter: Anika Eibe | Titel: Er du okay, fie? | Sider: 179 sider
Forlag: Tellerup | Udgivet: 10-02-17
Stjerner:

Sponsoreret indlæg
Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Tellerup


Jeg var så heldig, at få bogen “Er du okay, Fie?” hjem fra forlaget Tellerup. Den havde jeg glædet mig til at læse, da jeg var meget glad for den første bog “Er du okay, Marie?”. Den første fik virkelig sat gang i nogle tanker og følelser hos mig, og det kan jeg kun sige, at den anden bog også formåede.

Denne gang følger man den unge og smukke pige Fie, som er en af de populære piger i klassen. Udadtil er Fie smuk, dygtig, har rige forældre og virker som om at hun har styr på sit liv. Inde bag facaden er det dog en helt anden historie. Fie kæmper med nogle personlige problemer, og har svært ved at skulle leve op til de forventninger hendes forældre har til hende. Dette har ført til, at hun er blevet selvskader (Cutter). Fie virker som en utrolig sød og kærlig pige, og det gjorde så ondt på mig, at hun havde det så dårligt. Nogle gange kunne jeg slet ikke holde ud at læse videre – Men kunne heller ikke ligge den fra mig.

Bogen er skrevet så levende, at man virkelig lever sig ind i hvordan Fie har det. Det gør også bare bogen endnu mere voldsom. Scenerne hvor Fie skader sig selv er så detaljeret beskrevet, at jeg næsten kunne mærke hendes smerte når hun skar i sig selv. Det var så hjerteskærende og voldsomt, men samtidig utrolig spændende at høre om hvordan det er at være selvskader – Hvad får dem til at komme så langt ud, at de føler sig nødsaget til at skade sig selv? Det gav bogen et rigtig godt billede af, og man var slet ikke i tvivl om hvilket smertehelvede Fie befandt sig i.

Ligesom den første bog er det her også en rigtig god bog, som sætter fokus på et emne der ikke bliver snakket ret højt om. Grunden til at den ikke får fem stjerner er, at den nogle gange fokuserede lidt for meget på hendes ridning. Jeg elsker ellers heste og har selv reddet i mange år, men synes bare nogle gange, at det tog lidt for meget fokus fra det man egentlig gerne ville høre om. Det havde dog en vigtig plads i historien, og derfor fortjener den fire stjerner. Det var en rigtig god bog, og jeg er sikker på at jeg skal læse den igen en dag.

3 thoughts on “Eibe, Anika: Er du okay, Fie?

   1. Hvis forlaget og læserne vil. 😉 Den næste er dog allerede planlagt til udgivelse og kommer nok her før sommerferien.
    Den kommer til at handle om Matthias, som selvfølgelig også har noget at skjule. 😉
    Og tak for rosen! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *