Yoon, Nicola: Alt eller Intet

Forfatter: Nicola Yoon | Titel: Alt eller Intet | Sider: 319 sider
Forlag: Carlsen | Udgivet: 28-10-15
Stjerner:


WOW! Det er den mest fantastiske bog jeg længe har læst. Jeg havde ellers lovet mig selv, at jeg ikke skulle købe flere bøger, men da jeg så coveret, kunne jeg simpelthen ikke lade være. Den skulle med hjem, og jeg har på intet tidspunkt fortrudt det. Ikke nok med at det er en utrolig smuk bog, så er historien også bare helt fantastisk!

I bogen følger man den unge pige Madeline der lider af en sjælden sygdom SCID, der gør at hun ikke må komme ud af huset. Bogen er fortalt af Madeline, og igennem hende fortæller hun om livet med denne forfærdelige sygdom, og om hvordan hun prøver at leve sit iv på den bedst mulige måde. Hun har accepteret sit liv lige indtil den dag hun ser nabodrengen Olly, som hun selvfølgelig forelsker sig i. Pludselig får Madeline nye drømme om sit liv, og kan ikke længere acceptere hendes liv lukket inde i et hus – uden håb, drømme og kærlighed. Madelines drøm om at leve et normalt liv er så hjerteskærende. Hun har så mange drømme og tanker om verden, men har ikke mulighed for at udleve dem.

Bogen er ikke kun skrevet i tekst – den består også af tegninger. Først tænkte jeg, at det virkede lidt skørt, men hold da op hvor var det en fantastisk måde at få fortalt en historie på. Jeg synes det gjorde Madelines tanker meget mere levende, og jeg følte jeg lærte hende og hendes verden meget bedre at kende. Det er en meget letlæselig bog, og den er ikke så lang. Den er hurtig at læse, da der ikke er så meget tekst, men det var så fascinerende at sidde og kigge på illustrationerne. Jeg kunne slet ikke ligge den fra mig da der hele tiden kom noget nyt. Der kom hele tiden nye og forskellige billeder, så jeg var så nysgerrig efter hvad der ville ske. Det var en utrolig måde at fortælle historien på. Jeg troede at jeg ville savne noget tekst, men det gjorde jeg slet ikke. Jeg var faktisk helt trist da bogen var færdig, for jeg ville bare høre mere om Madeline og hendes fantastiske syn på verden.

“Alt eller Intet” er en fantastisk bog. Det er den dejligste kærlighedshistorie jeg længe har læst. Bogen ligger under genren Y/A, og hvis man elsker den genre så kan jeg helt sikkert anbefale den. Jeg elskede alt ved den, og den ramte så mange følelser hos mig. Sad endda og fældede en lille tåre i slutningen. Helt fantastisk! Det er ikke den sidste bog jeg har læst af Nicola Yoon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *