James, Dashner: Feberen (Maze Runner 5)

Forfatter: James Dashner | Titel: Feberen | Sider: 331 sider
Forlag: Høst og Søn | Udgivet: 10-02-17
Stjerner:


Så kom sidste bind i serien om “Maze Runner” endelig. Denne bog havde jeg virkelig set frem til at læse, og jeg blev på ingen måde skuffet. Bogen ligger handlingsmæssigt efter “Udbruddet (Maze Runner 4)”, men skal læses som bog fem da man ellers risikere at få afsløret vigtige detaljer i historien da den handlingsmæssigt ligger før “Labyrinten (Maze Runner 1).

Det er en dejlig letlæselig bog og der sker rigtig meget, så man keder sig aldrig. Jeg var lidt skuffet over den forrige bog, så jeg var meget spændt på den her, men handlingen var simpelthen så spændende. Allerede fra første kapitel var jeg fuldstændig fanget i den, og kunne på ingen måde ligge den fra mig. Nu hvor jeg har læst dem alle fem kan jeg virkelig se en sammenhæng, hvilket jeg synes er meget imponerende. Der er mange personer i bogen og der sker rigtig meget, så jeg synes det er vildt, at han får det til at hænge sammen på en god og overskuelig måde.

Det bedste ved den her bog er helt klart personerne. Man følger igen de oprindelige personer fra de tre første bøger. Denne gang følger man dem bare mange år før labyrinten. Man finder simpelthen ud af hvordan de alle sammen er kommet til WICKED og hvordan deres liv var inden prøverne. Derudover får man endelig svar på om WICKED egentlig er gode, og hvilken rolle Thomas og Teresa spiller i opførelsen af prøverne. For mig betød det utrolig meget at det var de oprindelige personer igen. Jeg må indrømme at jeg savnede dem lidt i “Udbruddet”, så det var enormt rart at man igen fulgte de gamle personer.

Da jeg var færdig havde jeg lyst til at sætte mig og læse serien forfra da denne bog gav et helt nyt syn på historien. Alle de løse ender jeg havde blev sat sammen. Jeg kan slet ikke vente med at jeg en dag skal læse den igen, for tror jeg vil forstå bøgerne på en helt ny måde. Det er sjældent, at jeg har oplevet, at den sidste bog er lige så god som den første, men det er den her bog. Selvom jeg har bøgerne i serien forskellige stjerner, så er serien som helhed helt klart 5 stjerner værd. Som jeg skrev tidligere, så er der sammenhæng gennem alle bøgerne, og spændingen bliver bevaret hele vejen igennem. Det er en fantastisk serie, og “Feberen” var den perfekte slutningen, hvor alle brikkerne falder på plads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *