Mittet, Sidsel Sander: Rent Blod (Morika 1)

Forfatter: Sidsel Sander Mittet | Titel: Rent blod | Sider: 322 sider
Forlag: Facet | Udgivet: 07-04-15
Stjerner:

Sponsoreret indlæg
Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Facet


Jeg elsker fantasy genren, så da jeg fik den her bog hjem fra forlaget Facet kunne jeg slet ikke vente med at komme i gang. Bogen lød så spændende, og forside coveret er bare så smukt.

Bogen er skrevet i jeg ‘person og det fungerer bare så godt. Jeg elsker når bøger er skrevet i jeg ‘person, for jeg føler at man komme meget bedre ind på personerne. Det bedste er dog, at den her bog skifter mellem at følge to af hovedpersonerne: Eshri og Korau. Det synes jeg fungerer enormt godt da man får fortalt historien fra to meget forskellige vinkler. Eshri er visdomslærling og tror altid på det smukke i mennesker og i den verden omkring hende – faktisk virker hun en lille smule naiv, men det gør hende også enormt sød, og jeg var ret vild med at følge hende, for kan godt lide den måde hun ser verden på. Så kommer hendes totalt modsætning Korau som er krigerlærling. I et land som i mange år har været domineret af tolerance og hvor der ikke har været brug for krigere, er han lidt outsideren i gruppen. Han udfordrer de andres meget romantiske syn på Morika – og jeg elsker det. Faktisk er der igennem bogen rigtig mange forskellige personligheder og holdninger, og det giver et enormt fedt spil imellem karaktererne. Det udfordrer dynamikken i gruppen, men også jeg som læser blev udfordret, for der var så mange forskellige holdninger jeg skulle tage stilling til. Jeg skulle faktisk flere gange i løbet af bogen stoppe op, og reflektere over hvad min egen holdning egentlig var. Det var med til at fastholde min interesse for historien hele vejen igennem.

Det er en rigtig fed fantasy verden. Jeg elsker at Morika slet ikke ligner vores egen verden. Selv personerne ser anderledes ud end vi er vant til, og lige fra starten var jeg fanget af den her fantastiske verden. Når den er så anderledes og spændende, så var det svært at ligge bogen fra sig. Dog skulle jeg lige holde tungen lige i munden, for der var godt nok mange informationer i starten, men lige så snart jeg havde styr på Morika og de vigtigste personer, så var det intet problem. Det er en utrolig spændende fantasy verden Mittet har skabt, og det politiske spil er både nervepirrende og spændende at følge.

Min fascination af Morika gjorde dog også, at jeg faktisk nogle gange blev lidt utålmodig. Der var så mange spørgsmål hele tiden, som jeg ønskede svar på, og nogle gange kunne det bare ikke komme hurtigt nok. Jeg ser det dog som noget positivt, da det gjorde, at jeg ikke kunne ligge bogen fra mig. Jeg ville bare have mere og mere af den her fantastiske verden. Jeg elskede de scener hvor man høre om Morikas historie, og hvor man virkelig finder ud af hvad der foregår politisk. Det var så spændende, og det er i de scener at man virkelig kan mærke at karaktererne bliver udfordret, og dermed udvikler sig.

Hvis man kan lide at læse fantasy genren er “Rent blod” ikke en bog man kan komme udenom. Det er en stor og spændende verden, men ikke på en uoverskuelig måde. Jeg manglede dog at lære de øvrige karaktere bedre at kende. Eshri og Korau følte jeg, at jeg forstod rigtig godt, men der er så mange spændende karaktere i den bog, og jeg manglede lidt at føle hvem de var. Derudover kunne jeg godt have tænkt mig, at der var brugt lidt mere krudt på de problemer der opstår i deres lille gruppe. Der opstår skænderier imellem dem da de er så forskellige, men det er som om, at de bliver løst meget hurtigt. Der ville jeg godt have haft lidt mere spænding. De er meget forskellige, og det kunne jeg godt have tænkt mig var mere i fokus.

Men alt i alt en virkelig god bog. Jeg glæder mig enormt meget til at læse den næste bog i serien “Vildhunden & Panteren”. Jeg er meget spændt på hvad der kommer til at ske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *