Harpsøe, Linette: De fejlfødte (Exilium 1)

Forfatter: Linette Harpsøe | Titel: De fejlfødte | Sider: 325 sider
Forlag: Dreamlitt | Udgivet: 26-09-16
Stjerner:

Sponsoreret indlæg
Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Dreamlitt


Det er godt nok længe siden, at en bog har overrasket mig så meget. Ærligt så sad jeg på et tidspunkt og var lidt i tvivl om hvad jeg skulle mene om den, for der er desværre en ret vigtig detalje i bogen som irriterede mig så grusomt, men pludselig gik det op for mig, at jeg bare ikke kunne ligge den fra mig. Hold nu op hvor den overraskede mig på en virkelig positiv måde.

Den første del af bogen er skrevet som en log, som er indtalt på en diktafon af hovedpersonen Fry. Det fungerer simpelthen så godt, og jeg elskede den del af bogen. Det er en spændende og ny måde at læse en bog på. Derudover gjorde det, at det var nemmere at sætte sig i Frys sted, og mærke hvilken forfærdelig situation hende og familien befinder sig i. Det var fedt, at forfatteren har tænkt i nye måder at fortælle historien på.

Jeg var ret vild med Fry, selvom der går noget tid inden man sådan rigtig lærer hende at kende. I starten virker hun som en usikker lidt fortabt pige, men senere i bogen vokser hun til en utrolig stærk og selvsikker ung kvinde. Da jeg var færdig med bogen kunne jeg slet ikke tro, at det var den samme pige jeg lige havde læst om. Fry møder rigtig mange forskellige mennesker igennem bogen, og jeg havde nogle gange lidt svært ved at finde rundt i det, da der er rigtig meget mystik omkring mange af dem. Man ved aldrig rigtig helt, hvor man har de forskellige karaktere henne, men det afspejler meget godt det dilemma Fry befinder sig i – hvem er ven, og hvem er fjende?

Handlingen er helt i top. Den er så nervepirrende, at det på ingen måde er muligt at ligge bogen fra sig. Jeg elskede det mystiske element i historien, for det fik mig til at stille spørgsmål ved alt hvad der skete. Der sker så mange ting som man bare aldrig havde set komme, og det var virkelig fedt. Totalt fed dystopisk univers Harpsøe har skabt, og jeg kan slet ikke vente med at læse den næste bog i serien.

Desværre var der en enkelt detalje, som for mig trak lidt ned. Jeg vil ikke nævne præcist hvad det var, for jeg vil ikke afsløre for meget, men der er et uhyggeligt element i bogen, som skulle gøre bogen skræmmende og nervepirrende. Det gjorde det bare ikke rigtig for mig – faktisk nærmere det modsatte. Jeg må indrømme, at jeg havde svært ved at tage det seriøst. Handlingen og de fantastiske karaktere i bogen gjorde det dog muligt for mig at se bort fra den detalje og nyde bogen alligevel. Så jeg var ikke så vild med lige den detalje, men alt i alt var det en virkelig god bog.

Hvis man elsker et dystopisk univers og en bog med masser af overraskelser og aktion, så kan jeg helt sikkert anbefale “De fejlfødte”. Jeg var i hvert fald underholdt hele vejen igennem, og jeg synes det var en super god start på en forhåbentlig rigtig god triologi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *