Grey, S. L.: Lejligheden

Forfatter: S. L. Grey | Titel: Lejligheden | Sider: 313 sider
Forlag: Gads | Udgivet: 16-05-17
Stjerner:

Sponsoreret indlæg
Bogen er et anmeldereksemplar fra Gads Forlag.


”Lejligheden” er en thriller som jeg var så heldig at få hjem fra forlaget. Den lød bare så spændende, så jeg havde virkelig set frem til at læse den. Historien ligger op til virkelig meget spænding, men jeg synes det tog bogen lang tid før den rigtig fangede mig. Det er en god historie, men man skal lige være lidt tålmodig starten. Til slut bliver den spændende og nervepirrende præcis som en thriller skal være.

Jeg blev virkelig glad da jeg så, at bogen er skrevet i jeg’ person, for det giver meget mere dybde til bogen. Derudover skifter man mellem at følge de to hovedpersoner Stephanie og Mark. De oplever virkeligheden meget forskelligt, og derfor er det sindssygt spændende, at man hører historien fra dem begge. Jeg synes det giver bogen noget mystik og spænding, som man ikke ville have fået hvis man kun havde hørt historien fra den ene person. Bogen er godt skrevet og derfor var den let og behagelig at læse.

Stephanie og Mark oplever deres verden meget forskelligt selvom de i princippet oplever præcis det samme og deres historier foregår på præcis samme tid. Jeg var ret vild med, at man kunne se forskellen på den måde de oplevede tingene på, og at man ret hurtigt finder ud af, at der er noget der er helt galt. Mark begynder at opføre sig underligt, og han oplever nogle mystiske ting, og man er aldrig helt sikker på hvad der egentlig er rigtigt og forkert når man følger ham. Noget jeg var ret vild med er, at Mark ikke selv kan se, at der er noget galt med den virkelighed han oplever, så det var rigtig svært at finde rundt i om det han oplevede egentlig var virkeligheden eller om det hele foregik oppe i hans hoved.  Stephanie er måden hvorpå man finder ud af hvordan tingene egentlig har set ud. Det giver en virkelig fed effekt til bogen, og det skal forfatteren have rigtig meget ros for.

Det tager lidt lang tid for bogen at komme i gang, og jeg havde lidt svært ved at komme igennem den første del af bogen. Jeg holdt dog ved, for jeg var alligevel lidt nysgerrig efter at finde ud af hvad der ville ske med dem. Da de ankommer til lejligheden i Paris blev jeg meget forvirret, og ærligt så fandt jeg det lidt underligt. Der var ikke rigtig noget der gav mening og nogle gange kunne jeg mærke, at forvirringen irriterede mig lidt. Nu hvor jeg har læst den færdig kan jeg sige, at historien er god og den hænger sammen, men som ny læser sidder man og er meget forvirret i størstedelen af bogen. Det er lidt synd når historien jo egentlig er rigtig god.

De sidste 100 sider af bogen er virkelig gode, og det er nok den del af bogen der løfter hele historien op. Jeg var meget spændt på slutningen, for jeg var ærligt lidt forvirret over hvad der egentlig foregik. Slutningen var rigtig god, for jeg fik svar på alle de mange spørgsmål jeg sad med og hele bogen gav pludselig mere mening for mig. Desværre var der bare ikke noget overraskende. Det var spændende, men jeg havde gættet hvad der ville ske, og det synes jeg var lidt ærgerligt.

Det er en god bog, som jeg gerne vil anbefale hvis man elsker en god thriller. Den er godt skrevet og historien hænger sammen. Selvom den starter lidt tung, så bare hold ved, for den bliver god til sidst. ”Lejligheden” får tre ud af fem stjerner da det desværre trak lidt ned, at den var så tung og forvirrende igennem 2/3 af bogen. Jeg har dog lagt den på tre stjerner, da jeg stadig synes det er en god historie og slutningen er virkelig god.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *