Kagawa, Julie: Jernkongen (The Iron Fey #1)

Forfatter: Julie Kagawa | Titel: Jernkongen | Sider: 366 sider
Forlag: HarperCollins Nordic | Udgivet: 01-06-17
Stjerner:

Sponsoreret indlæg
Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget HarperCollins Nordic


Denne bog jeg fik anbefalet af en veninde, og jeg var så heldig, at forlaget ville sende mit et eksemplar. Jeg var helt vild da den kom ind af døren, for bagsideteksten lød bare så god, og jeg må indrømme, at det er en af de smukkeste bøger jeg nogensinde har set. Jeg begyndte med det samme, og jeg synes det er en virkelig god bog. Jeg elsker fantasy, og ”Jernkongen” indeholder alt hvad jeg elsker ved fantasy genren.

Bogen er oversat fra engelsk, og jeg var lidt nervøs for om der ville gå noget tabt i oversættelsen, men jeg må sige, at den er godt oversat. Specielt i fantasy genren synes jeg, at der nogle gange kan gå noget tabt under oversættelsen, men den følelse sad jeg ikke med denne gang, hvilket var en stor lettelse for mig.

Jeg kan rigtig godt lide Julie Kagawas skrivestil. Jeg synes hun er god til at beskrive omgivelserne på en spændende og let forståelig måde, hvilket er vigtigt når bogen handler om en så stor og omfattende verden. Det eneste negative jeg har om denne bog er dog, at jeg i størstedelen af bogen var lidt forvirret om nogle af de grundlæggende ting i verdenen. Det var ikke noget der som sådan havde betydning for handlingen, men det irriterede mig lidt, for når jeg læser fantasy vil jeg gerne lære den nye verden at kende. Jeg følte det lidt som om, at forfatteren bare forventede, at jeg vidste hvad det var, men der kunne jeg godt have tænkt mig lidt mere beskrivelse, så jeg ikke sad og blev så forvirret.

Personerne i bogen var nemme at relatere til, og jeg blev hurtigt ret vild med hovedpersonen Megan. Hun virkede bare som en rigtig sød pige, og jeg var ret vild med den udvikling hun går igennem efter hun opdager hvem hun virkelig er. Jeg blev nogle gange lidt træt af Robin/Puck, for han virkede bare så useriøs nogle gange. Jeg kunne dog rigtig godt lide det bånd han havde til Megan. Den bedste person i bogen må jeg dog indrømme er Ash. Det var ikke lige det jeg havde regnet med, for han virker bare så ond og kold i starten. Han har det der bad boy ydre, og jeg faldt for det lige med det samme. Det er typisk mig, og jeg glæder mig enormt meget til at læse mere om Megan og Ashs forhold.

Jeg vil gerne rose Kagawa for, at hun har skabt en helt fantastisk fantasy verden. Jeg er simpelthen så imponeret over, at hun har kunne opfinde en så smuk og spændende verden der også har tilknytning til vores egen verden. Som sagt tidligere skulle jeg lige holde tungen lige i munden, for at forstå denne verden, men da det først lykkedes var jeg ret vild med den.

Handlingen er helt i top. Der er masser af drama og action præcis som en god fantasy historie skal indeholde. Der kom en masse overraskende elementer, og derfor følte jeg heller aldrig, at jeg kedede mig. Igennem bogen kom der også hele tiden nye informationer om den nye verden, så jeg tror heller ikke, at man som læser har tid til at kede sig, for der er hele tiden nye ting at forholde sig til. Slutningen var rigtig god. Spændingen blev holdt lige til det sidste, og lige som man troede, at nu var der faldet ro over Megans liv, så kom der lige en sidste twist på de to sidste sider. På en måde var det ret fedt, men nu kan jeg slet ikke vente med at læse den næste bog i serien.

Alt i alt en rigtig god fantasy bog. Jeg glæder mig enormt meget til at læse den næste bog i serien, som gerne snart skulle komme ud på dansk. Hvis du elsker fantasy genren lige så meget som mig, så er ”Jernkongen” helt sikkert et must-read. Man bliver ført igennem en helt fantastisk verden med masser af mystisk og fantastiske skabninger. Samtidig har hun skabt en historie der er nervepirrende og ikke til at slippe når man først er gået i gang.

”Jernkongen” får fire ud af fem stjerner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *