Morrigan, Muffy: Sejlvæveren

Forfatter: Muffy Morrigan | Titel: Sejlvæveren | Sider: 379 sider
Forlag: Dreamlitt | Udgivet: 24-10-16
Stjerner:

Sponsoreret indlæg
Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Dreamlitt.


Det er længe siden, at jeg har læst en fantasy der udfordrede mine fantasi evner så meget som ”Sejlvæveren” har gjort. Den tager læseren ud på en fantastisk rejse igennem en verden man aldrig kunne forestille sig var mulig. Jeg må indrømme, at jeg var meget spændt på den, men jeg var ret vild med den. Jeg synes den var nytænkende og nervepirrende fra første til sidste side.

”Sejlvæveren” ligner ikke noget jeg før har læst. Jeg var totalt hooked på verdenen lige med det samme. Jeg synes det var så fedt at fremtidens teknologi blev blandet med drager og magi. Det var ikke lige en kombination jeg havde set før, og jeg synes det var en ny og forfriskende fantasy historie. Jeg sad med gåsehud på armene flere gange, for når man fik beskrevet de her fantastiske skibe som de fløj i rummet med tog det simpelthen pusten fra mig. Det bedste var dog, at dette var muligt fordi de kunne bruge magi til at væve magiske sejl til skibene. Sejlene blev vævet af sejlvæverne, som havde lært at bruge magien af dragerne. Jeg synes det var så fedt, og jeg var virkelig fascineret af detaljerne omkring skibene.

Hovedpersonen er Tristan som er væverlaugets mester. Jeg kunne rigtig godt lide Tristan, for han virkede bare så ægte og troværdig. Jeg synes dog, at jeg manglede at lære ham at kende på et dybere plan. Jeg synes aldrig rigtig, at jeg fandt helt ud af hvem han egentlig er, og det trak lidt ned hos mig. Han var dog nem at holde af, og man finder ret hurtigt ud af, at han er typen der har hjertet på det rette sted. Tristan er bedste ven med dragen Fenfyr, som simpelthen er den skønneste karakter jeg længe har læst om. Det bedste var dog det fantastiske bånd der er mellem Tristan og Fenfyr. Der er så meget broderligt kærlighed imellem dem, og jeg synes det er så smukt hvordan de ville gå i døden for hinanden.

Handlingen var ret fed. Der sker hele tiden nogen nyt, og derfor følte jeg heller aldrig, at jeg kedede mig. Nogle gange følte jeg dog, at det gik lige stærkt nok. Det er en relativt kort bog i forhold til hvor mange detaljer der er omkring verdenen, og den krig der foregår er meget omfattende. Det hele virkede lidt forhastet, men når det er sagt så skal det lige understreges, at det var virkelig spændende. Jeg havde gerne læst 100 sider mere om hele den her konflikt som Tristan bliver fanget i.

Jeg synes det er en virkelig fed fantasy historie. Som sagt så ligner den ikke noget jeg har læst før, og derfor kan jeg klart anbefale den til alle der elsker fantasy. Jeg kunne virkelig godt tænke mig at læse flere bøger fra samme univers, for jeg synes slet ikke, at jeg var klar til at slippe det da bogen var færdig. Hvis forfatteren nogensinde kommer ud med noget fra samme univers, så bliver jeg den første der står nede i boghandlen.

”Sejlvæveren” for flotte fire ud af fem stjerner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *