Mittet, Sidsel Sander: Solbiens brod (Krøniken om Morika 2)

Forfatter: Sidsel Sander Mittet | Titel: Solbiens brod | Sider: 422 sider
Forlag: Facet | Udgivet: 29-03-17

Stjerner:

Sponsoreret indlæg
Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Facet


Jeg var så heldig, at forlaget Facet sendte mig anden bog i serien ”Krøniken om Morika”. Jeg blev virkelig glad da jeg åbnede pakken, for jeg er kæmpe fan af alle ”Morika” bøgerne. Det er virkelig nogle bøger der har overrasket mig positivt. Derudover er det bare de smukkeste fantasy bøger jeg nogensinde har set. Forsiderne passer helt fantastisk til historien og verdenen. Jeg kunne blive ved i en evighed med at rose den her serie, men jeg vil lige fortælle lidt om den seneste bog i serien ”Solbiens brod”, som er efterfølgeren til ”Sandsnogens bid”.   

Endnu engang vil jeg gerne rose forfatter Sidsel Sander Mittet for hendes fantastiske skrivestil. Ligesom den første bog er denne også skrevet i jeg’ person, og endnu engang følger man Morikaneren Itua og Hilaen Aaton. Jeg kan virkelig godt lide den måde bogen er bygget op på, for det gør, at man lære Itua og Aaton meget bedre at kende, og på et meget dybere plan end hvis man kun havde fulgt den ene. Derudover bliver historien bliver aldrig kedelig da der hele tiden sker noget nyt. Specielt i den del af bogen hvor Itua og Aaton ikke befinder sig det samme sted var sindssygt spændende da man hørte historien fra to vidt forskellige steder.   

Jeg har hele vejen igennem været ret vild med Itua. Hun er en skøn person, og kapitlerne med hende slugte jeg simpelthen. Jeg elsker den udvikling hun går igennem. I denne her bog er hun en stærk kvinde som kæmper for det hun tror på. Jeg har aldrig hele forstået hendes følelser for Aaton, men på den anden side synes jeg det er smukt, at en Morikaner og en Hila forelsker sig. Specielt selvom deres to racer ligger så meget i krig med hinanden. Jeg må indrømme, at Aaton virkelig irriterede mig i den her bog. Jeg syntes han havde lidt for ondt af sig selv. Til slut i bogen fik jeg dog igen noget respekt for ham, for hold da op hvor ofrer han meget for Itua og for alle Hilaerne. Jeg forstår ikke helt de valg han tager i den tid han er væk fra Itua, og ærligt så blev jeg rigtig sur på ham, men på den anden side så ofrede han også bare så meget, så jeg kunne ikke andet end at begynde at respektere ham.  

Jeg synes starten af bogen var lidt tung at komme igennem. Jeg var ikke så vild med de valg Itua og Aaton tager, men lige så snart jeg ramte de 100 sider, så slugte jeg bogen. Jeg læste de sidste 300 sider på én dag, for hold da op det var spændende. Jeg er helt vild med hele historien. Specielt det politiske spil er jeg kæmpe fan af. Det er så spændende, og i den her bog kom der virkelig gang i krigen. Igen vil jeg lige nævne hvor spændende det er, at Itua og Aaton oplever krigen fra to forskellige steder, for det gør historien mega spændende. Nu vil jeg ikke afsløre for meget omkring konflikten og hvordan det udvikler sig, men jeg kan sige at det er enormt spændende den udvikling som konflikten pludselig tager. Jeg må indrømme, at jeg ikke havde set det komme. Bogen slutter med så meget aktion og drama, og jeg kan slet ikke vente med at komme i gang med den sidste bog i serien.

”Krøniken om Morika” er uden tvivl en af de bedste fantasy serier jeg nogensinde har læst. Jeg kan kun varmt anbefale dem, specielt til alle der ligesom mig har et hjerte for fantasy bøger. Sidsel Sander Mittet har skabt en fantastisk verden, og jeg kan slet ikke få nok af ”Morika”.

”Solbiens brod” får fire ud af fem stjerner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *