Sølvsten, Malene: Ravnenes hvisken (Ravnenes hvisken 1)

Forfatter: Malene Sølvsten | Titel: Ravnenes hvisken | Sider: 706 sider
Forlag: Carlsen | Udgivet: 01-06-2016

Stjerner:


Jeg vil gerne lige starte med at skrive, at det her er en utrolig bog. Der gik ikke mange sider før jeg var fuldstændig fanget i historien. Jeg troede det ville tage mig noget tid at læse den når den er så lang, men det tog mig ikke mange dage, så var den læst. Der har været rigtig meget snak om den her bog, og jeg må indrømme, at jeg var lidt bange for om jeg ikke ville kunne lide den. Jeg havde dog intet at være bange for – det var den mest fantastiske bog jeg længe har læst. Jeg er så imponeret over, at det er Malene Sølvstens debutroman.

Jeg skulle lige vænne mig til skrivestilen, men det tog mig ikke ret lang tid. Jeg læste bogen i et lidt langsommere tempo end jeg er vant til, da der var så mange detaljer at holde styr på. Historien kunne godt virke lidt uoverskuelig nogle gange, men da jeg først fik styr på personerne og handlingen, så gik det virkelig nemt. Bogen er fortalt af Anne i jeg ’person og det er jeg helt vild med da man hurtigt lære hende at kende.

Anne er den skønneste hovedperson jeg længe har læst om. Selvom hun har været udsat for nogle grusomme ting i sit liv, så er hun bare så elskværdig. Derudover er hun ret sjov i starten synes jeg. Igennem bogen udvikler hun sig rigtig meget, og hun lære at stole på folk igen. Hun åbner endda op for kærligheden til sig selv og andre mennesker, hvilket jeg var ret stor fan af. Der er rigtig mange personer med i bogen, og jeg må indrømme, at jeg var vild med dem alle sammen. De havde alle sammen en virkelig stor rolle i historien, og jeg ville ikke have været nogen af dem foruden – ja selv dem der irriterede mig lidt. Jeg er meget imponeret over at Malene Sølvsten har formået at skabe et så fantastisk persongalleri. Som sagt så er der rigtig mange personer at holde styr på og rigtig mange detaljer der skal hænge sammen, men det hele fungerede bare. Jeg følte aldrig, at jeg var irriteret over det eller at jeg manglede noget.

Handlingen er bare helt i top. Jeg kan slet ikke rose den her bog nok. Eller jo, men så ville den her anmeldelse aldrig få en ende. Bogen starter mest som en slags thriller/krimi, men senere kommer al mystikken og detaljerne om de nordiske guder. Derudover har historien en lille romantisk twist. Jeg må indrømme, at jeg havde lidt problemer med det i starten, men det var nok mest fordi jeg ikke brød mig så meget om personen som Anne finder sammen med. Jeg vil ikke lige nævne hvem det er, for det ville afsløre for meget af historien. Jeg varmede dog lidt op for det, men jeg var glad for, at det ikke fyldte for meget i historien.

Slutningen slog fuldstændig benene væk under mig. Jeg sad hele bogen igennem og prøvede at gætte på, hvem morderen var, men jeg gættede fuldstændig forkert. Jeg havde aldrig set det komme, og jeg blev ærlig talt rigtig ked af det. Det var rigtig trist, men på den anden side havde jeg godt lidt regnet med, at der ville ske noget i den retning. Epilogen til slut ligger virkelig op til den næste bog i serien, og jeg kan slet ikke vente med at komme i gang. Jeg har den heldigvis allerede liggende, og der går ikke længe før jeg går i gang med den.

Hvis du ikke har læst ”Ravnenes hvisken” endnu, så kan jeg kun varmt anbefale dig, at du læser den. Du vil virkelig ikke fortryde det. Det er en fantastisk fantasy bog med masser af drama, mystisk og nervepirrende scener, som du på ingen måde vil kunne slippe når du først er gået i gang.

”Ravnenes hvisken” fortjener flotte fem ud af fem stjerner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *