Buxbaum, Julie: Fortæl mig tre ting

Forfatter: Julie Buxbaum | Titel: Fortæl mig tre ting | Sider: 357 sider
Forlag: Turbine | Udgivet: 22-05-2017

Stjerner:


”Fortæl mig tre ting” fik jeg anbefalet af en god veninde, og den lød bare så god. Jeg havde ellers lovet mig selv (som altid), at jeg ikke ville købe flere bøger, men da jeg så den i Bog og Idé forleden kom den alligevel med hjem. Jeg har bare en svaghed for gode bøger. Jeg nød bogen ude i den dejlige sommer sol, og jeg blev så sandelig ikke skuffet. Det er en skøn YA-roman der rammer dig lige i hjertet.  

Skrivestilen er simpelthen fantastisk. Jeg elsker når bøger er skrevet med humor, og den her bog fik mig til grine så meget, at jeg fik tåre i øjnene. Det er længe siden, at jeg har læst en bog der fik mig til at grine så meget. Jeg var lidt nervøs for om bogen ville minde for meget om andre romantiske bøger jeg har læst, men den var noget helt særligt. Julie Buxbaum har virkelig formået at skabe en fantastisk YA-roman der er noget helt for sig selv. Meget af bogen foregår i mails/sms samtaler da hovedpersonen Jessie skriver med sine venner, og den mystiske Somebody/Nobody (også kaldet SN). Det fungerer virkelig godt, og det giver bogen noget helt særligt, som man ikke ville have fået hvis det var skrevet anderledes.

Der er virkelig mange forskellige personer med i bogen, og jeg kan kun sige, at det et skønt persongalleri. Jessie flytter med sin Far til LA, hvor hun tydeligt slet ikke passer ind. Hun er slet ikke vant til at begå sig i et miljø hvor folk er supersmarte og rige. Jeg følte lidt at Jessie brokkede sig rigtig meget i starten, men på den anden side må det bare heller ikke være nemt at skulle tilpasse sig på den måde. Det fede ved den high school hun kommer til er, at det er den typiske skole med de populære og den upopulære. Det er en jungle, og Jessie prøver sit bedste for at overleve. Heldigvis får hun hjælp af den mystiske SN, som pludselig skriver mails til hende. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg havde forventet da jeg begyndte at læse den, men jeg havde slet ikke forestillet mig, at jeg ville finde det så sjovt og romantisk.

Selvom Jessie og SN ikke kender hinanden personligt i størstedelen af bogen, så er de bare fantastiske sammen. Mit hjerte smeltede hver gang de skriver sammen. Specielt deres lille leg ”Fortæl mig tre ting” er for skønne. På den anden side var jeg også meget nervøs for hvem SN egentlig var, men jeg tror også, at det var det der gør det virkelig spændende. Jeg kan i hvert fald godt forstå, at Jessie bliver så fanget i deres lille fantasiverden.

Plottet var virkelig skønt og jeg var fanget lige fra første side. Meget af bogen går ud på at finde ud af hvem den mystiske SN er, og jeg må sige at jeg slet ikke havde gættet det. Eller jo alle var da oppe og vende, men jeg kunne slet ikke finde hoved og hale på alle de tanker jeg havde omkring SN. Jeg tror også at jeg var bange for at han ville vise sig at være en idiot og knuse Jessies hjerte. Udover det sker der ikke de store overraskende ting i bogen, men alligevel var den bare så fantastisk. Jeg blev meget overrasket over, at jeg havde lyst til at give den fem ud af fem stjerner, for jeg havde ikke regnet med, at jeg ville blive så forelsket i den her bog – men det gjorde jeg, og jeg kan sige, at det er en af de bedste YA-romaner jeg har læst i år.  

Hvis du elsker en sød, sjov og romantisk historie, så er ”Fortæl mig tre ting” virkelig en bog jeg kan anbefale. Det er godt nok en YA-roman, men jeg mener at både børn og voksne vil nyde den her dejlige bog. Jeg nød i hvert fald hver en side, og jeg glæder mig allerede til en dag at skulle læse den igen.

”Fortæl mig tre ting” fortjener flotte fem ud af fem stjerner.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *