Archer, Jeffrey: Hvor der er vilje (Clifton Krøniken 1)

Forfatter: Jeffrey Archer | Titel: Hvor der er vilje | Sider: 442 sider
Forlag: Lindhardt og Ringhof | Udgivet: 29-03-2017

Stjerner:


Jeg har altid været ret vild med historiske romaner. Jeg har læst rigtig meget fra Ken Follet som blandt andet har skrevet ”Century” trilogien, og derfor blev jeg anbefalet at læse Jeffrey Archers ”Clifton” krønike. Jeg har ikke lige haft mod på at læse dem på engelsk, så jeg blev virkelig glad da jeg så, at de ville oversætte alle bøgerne til dansk. Jeg håber, at bøgerne vil blive mere kendt i Danmark nu, for de fortjener at blive læst. Det er en fantastisk bog om familie, krig og kærlighed som rammer læseren helt ind i hjertet.

Jeg læste den her bog lidt langsommere end jeg normalt læser, for der var mange personer og historiske fakta der lige skulle holdes styr på. Det gjorde dog ingenting, for jeg blev hurtigt fanget af historien, og jeg må indrømme, at det nogle gange var svært at ligge bogen fra mig. Jeffrey Archer er en virkelig god historiefortæller. Jeg synes han har skabt nogle fantastiske personer, som man ret hurtigt kan relatere sig til, og en historie der utrolig spændende. Igennem bogen skifter man mellem at følge nogle forskellige personer. Derfor hører man også den samme historie flere gange, men det er utrolig spændende da man på denne måde får afsløret flere og flere ting om familierne.

Derudover er det en ret sjov og underholdende bog. Man følger hovedsageligt to familier: Clifton og Barrington. Det giver nogle virkelig sjove scener når hovedpersonen Harry Clifton prøver at begå sig i den lidt finere del af samfundet. Det er også her han møder sin bedste ven Giles Barrington. Mødet mellem de to familier skaber en masse problemer, og Harry må indse, at hans liv kommer til at ændre sig for evigt – og på en måde som hverken han eller læseren havde set komme. Harry opdager hurtigt, at ikke alle mennesker vil ham det godt, og at han må kæmpe hvis han vil opnå sine drømme.

Man følger Harry Clifton helt fra barn af, så man lærer specielt Harry rigtig godt at kende, men man knytter sig meget hurtigt til de fleste af personerne. Derfor er handlingen også super spændende. Nogle gange sker der ikke så meget, men alligevel må man bare vide hvad der sker med personerne. De sidste 100 sider var dog helt utrolige. Jeg var fuldstændig fanget, for jeg havde på ingen måde set, at historien kunne tage sådan en vending. Slutningen var helt vild. Hold da på hvor var det spændende, og Harry befinder sig pludselig i en meget uvant situation meget langt hjemmefra. Den sidste sætning i bogen gør, at man ikke kan lade være med at starte på den næste bog i serien ”Faderens synder” med det samme – som jeg også gjorde.  

Virkelig god og spændende roman om hvordan meget forskellige familiers liv kan blive flettet sammen på utrolig og overraskende vis. En historie om en ung mands kamp i et samfund hvor der er så mange odds imod ham. Jeg er virkelig stor fan af Jeffrey Archer, for det er en utrolig bog. Jeg kan kun anbefale den til alle der elsker en spændende og nervepirrende historisk roman.

”Hvor der er vilje” får 5 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *