Bell, Darcey: En lille tjeneste

Forfatter: Darcey Bell | Titel: En lille tjeneste | Sider: 364 sider
Forlag: Gads forlag | Udgivet: 15-08-17

Stjerner:

Sponsoreret indlæg
Bogen er et anmeldereksemplar fra Gads forlag


Jeg har altid været enormt glad for thriller genren, og derfor var ”En lille tjeneste” ikke en bog jeg kunne komme udenom. Jeg læste ”Kvinden der forsvandt” af Gillian Flynn for nogle år siden, og det var en bog der slog benene fuldstændig væk under mig. Derfor tænkte jeg, at ”En lille tjeneste” lige ville være en bog for mig. Jeg synes, at det var en udmærket bog, men jeg manglede noget mere spænding i historien.

Bogen er skrevet meget specielt. Der gik lang tid inden jeg vænnede mig til det, og ærligt så var det lidt hårdt for mig at læse størstedelen af bogen. Den ene hovedperson Stephanie har en blog, hvor hun skriver til andre mødre om de hverdagsproblemer en ”almindelig” mor kan blive udsat for. Noget af historien bliver fortalt gennem de her blogindlæg (eller den sandhed som Stephanie vil have ud i verden), og jeg var ikke den store fan af den her detalje. Jeg vænnede mig dog lidt til det i takt med at jeg lærte Stephanie bedre at kende. Det gav pludselig også mening hvorfor hun havde behov for at fremstille verden på en anden måde end den egentlig var.

Jeg kan godt have lidt svært ved at læse en bog, hvor jeg ikke kan lide personerne. I starten af bogen kunne jeg egentlig godt lide Stephanie. Hun virkede som en almindelig og sød kvinde, men hun skuffede mig desværre rigtig meget. Hun sårer og lyver enormt meget overfor de personer som hun elsker og holder af. Stephanie finder dog hurtigt ud af, at hemmeligheder sjældent forbliver skjulte og det kan have stor betydning for ens liv hvem der pludselig sidder inde med alle ens hemmeligheder. Lige den her detalje syntes jeg var rigtig fed, for det skaber nogle problemer mellem personerne i bogen. Hovedpersonerne leger rundt med hinanden – sårer og bedrager hinanden. Det gav noget spænding til historien, som jeg jo ellers følte, at jeg manglede nogle gange.  

Jeg må desværre indrømme, at handlingen skuffede mig lidt. Jeg syntes ikke der skete så meget, så desværre fandt jeg meget af bogen lidt langtrukken. Da jeg nåde ca. halvvejs kom der dog endelig gang i historien, og der kom en detalje som jeg slet ikke havde regnet ud. Plottet i bogen er rigtig svært at regne ud, men efter det var blevet afsløret syntes jeg desværre, at den blev lidt kedelig igen. Jeg manglede simpelthen noget mere spænding og at der måske ville ske noget mere for personerne. Jeg må dog sige, at jeg synes det er en udmærket bog, for selve plottet er super spændende og nervepirrende.

Alt i alt synes jeg det var en udmærket bog. Fin historie som, da den først var kommet i gang, egentlig var god. Jeg havde bare håbet på mere fra den. Når det er sagt, så kan jeg godt anbefale den til alle der kunne lide ”Kvinden der forsvandt” da det er meget samme type historie. Det er en hyggelig og letlæselig bog, som overrasker læseren rigtig meget.  

”En lille tjeneste” får 3 ud af 5 stjerner.  

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *