Foss, Nanna: Geminiderne (Spektrum 2)

Forfatter: Nanna Foss | Titel: Geminiderne | Sider: 656 sider
Forlag: Tellerup | Udgivet: 07-11-15

Stjerner:


 Jeg vil gerne starte med at sige: WOW. Jeg var meget imponeret over den første bog i serien ”Leoniderne”, og derfor havde jeg store forventninger til den her bog. ”Geminiderne” var ikke bare god, det var en af de bedste fantasy bøger jeg nogensinde har læst. Den var spændende, nervepirrende og uden tvivl fantasy når det er allerbedst.  

Hvis jeg skal være helt ærlig, så var jeg lidt nervøs for at skulle læse den. Den første bog var skrevet ud fra Emilies synspunkt, og hende knyttede jeg mig ret hurtigt til. Denne her bog var fra Pi’s synspunkt. Pi knyttede jeg mig aldrig særlig meget til i den første bog, for hun virkede ikke som en type person jeg kunne relatere til. Jeg må dog sige, at hun har overrasket mig meget positivt. Det var rigtig rart at lære hende bedre at kende, for hun var slet ikke den person som jeg havde regnet med. Derfor er jeg stadig meget vild med den måde bøgerne er bygget op på med forskellige jeg’ fortællere i hver bog. Det giver en hel anden dybde til historien, for man lære personerne at kende på et meget mere personligt niveau.   

Det allerbedste ved den her bog, og det der gjorde den umulig at ligge fra sig var, at der virkelig kommer gang i tidsrejserne. ”Leoniderne” var meget forklarende og fyldt med en masse spørgsmål. Den var på ingen måde kedelig, men der skete ikke så meget. Der kom dog virkelig action i historien i ”Geminiderne” – Hold da helt op! Nogle gange kunne jeg slet ikke følge med fordi der hele tiden skete nye og spændende ting. Jeg var simpelthen ikke i stand til at ligge bogen fra mig da jeg først var gået i gang. Specielt den sidste halvdel af bogen slog fuldstændig benene væk under mig. Jeg måtte bare have mere og mere, og jeg kunne slet ikke håndtere da bogen var færdig. Det eneste jeg kunne tænke var: ”NEJ, DEN MÅ IKKE SLUTTE NU!”.

Noget jeg rigtig gerne vil rose forfatter Nanna Foss for er, at hun er sindssygt dygtigt til at skrive meget letforståeligt. Med al den rejsen frem og tilbage i tiden (og nogle gange flere gange i den samme tid) kan der godt være mange detaljer at holde styr på. Jeg synes dog aldrig, at det var et problem for mig at forstå hvor vi var henne i historien. Det er jeg meget imponeret over, for det var virkelig mange detaljer og personer. Det gør det til en rar og behagelig bog at læse samtidig med at man sidder med nerverne ude på tøjet.    

Jeg tror ikke der er nogen der er i tvivl om, at jeg har givet ”Geminiderne” 5 ud af 5 stjerner, men den fortjener bare så meget mere end det. Det skal slet ikke beskrives hvor god den her bog var. Den tredje bog i serien ”Ursiderne” udkommer meget snart, og jeg kan slet ikke sidde stille af spænding. Lige så snart den kommer ind af døren starter jeg på den, for jeg er så spændt på at finde ud af hvad der sker. Jeg kunne blive ved med at skrive om den her bog i en evighed, men det jeg egentlig bare gerne vil sige er: ”LÆS DEN!” Jeg vil gerne love dig, at du ikke kommer til at fortryde det.

”Geminiderne” får 5 ud af 5 flotte og fantastiske stjerner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *