Foss, Nanna: Ursiderne (Spektrum 3)

Forfatter: Nanna Foss | Titel: Ursiderne | Sider: 541 sider
Forlag: Tellerup | Udgivet: 16.09.17

Stjerner:

Sponsoreret indlæg
Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Tellerup


Jeg hoppede simpelthen som et lille barn da jeg fik den her bog hjem fra forlaget. Jeg stor elsker de første to bøger i serien, og jeg tør godt sige, at jeg er kæmpe fan af hele ”Spektrum” serien. Jeg ved, at der er gået nogle år imellem bog to og tre, men jeg har været så heldig at læse dem rimelig hurtigt efter hinanden. Derfor begyndte jeg også på bog tre lige så snart den kom hjem, for jeg kunne selvfølgelig ikke vente. Jeg nåede lige at blive færdig til Fantasy Festivalen i Esbjerg, hvor jeg også var så heldig at møde forfatter Nanna Foss.  

Jeg ved, at det er mange der har kommenteret på det grafiske i bogen. Desværre er der også nogen der har været negative omkring det, men jeg er slet ikke enig i de negative kommentarer. Jeg synes det var for fedt. Jeg synes det gav bogen noget helt særligt, og det passede så godt til Nasrin og den situation hun står i. Jeg forstod Nasrin meget bedre, og jeg synes det skabte en rigtig fed stemning igennem bogen. Lige i starten var jeg lidt forvirret over hvad det gik ud på, men jeg synes det var en virkelig fed detalje. Jeg vil gerne rose Nanna Foss for, at hun tør gøre noget som er lidt anderledes.

Jeg var meget spændt på Nasrin. Jeg tror jeg havde den samme tanke som så mange andre: ”Hvem er hun egentlig?”. Man møder hende meget kort i slutningen af bog nummer to, men det er meget kort. Derfor var jeg meget spændt, men nok også lidt nervøs. Derudover kom jeg nok til at tænke, hvorfor der pludselig skulle en ny person ind i historien. Jeg kom dog ikke langt ind i bogen før jeg fandt ud af hvor fantastisk Nasrin er. Hun var en skøn person. Hun havde en meget dyster fortid men hun havde alligevel bare så meget at byde på. Hun er ikke min yndlings karakter i serien, men hun passer sindssygt godt ind i gruppen.

Handlingen var endnu engang fuldstændig i top. Jeg kunne slet ikke ligge den fra mig da jeg først var gået i gang. Da Nasrin var en ny karakter fandt jeg det hele lidt forvirrende i starten, men den forvirring afspejlede bare hvordan Nasrin har måtte have det. Hendes liv ændrede sig meget drastisk fra den ene dag til den anden. Men lige så snart hun møder de andre, og handlingen rigtigt kommer i gang, så tog det os bare fart. Det er som om, at siderne vender sig selv, og før man ved af det, er bogen færdig. Nasrins historie er fantastisk.   

Slutningen kunne jeg skrige over. Jeg tog mig selv i at udbryde: ”NEJ NEJ NEJ”. Sådan kunne den ikke slutte. Jeg tror aldrig jeg har oplevet en vildere cliffhanger. Jeg må indrømme, at jeg slet ikke kan holde ud, at der går et år før den næste kommer.

Jeg elskede alt ved den her bog. Det grafiske, handlingen, Nasrin, plottet … ALT!! Der er en af de bedste fantasy serier jeg nogensinde har læst, og ”Ursiderne” gjorde den kun bedre. Jeg er slet ikke klar til at slippe ”Spektrum” universet, så jeg sidder faktisk og overvejer at læse dem alle tre igen inden den næste udkommer næste år.

”Ursiderne” får fem ud af fems stjerner, men den fortjener bare så meget mere.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *