Rødtnes, Nicole Boyle: Over sløret (Ilttyv 1)


Forfatter:
Nicole Boyle Rødtnes | Titel: Over sløret | Sider: 356 sider
Forlag: Alvilda | Udgivet: 01.08.2015

Stjerner:

”Ilttyv” af Nicole Boyle Rødtnes fik jeg anbefalet af en veninde, som sagde, at det var en af de bedste fantasy bøger hun nogensinde havde læst – og jeg kan kun give hende ret. Det tog mig lidt tid at læse dem, for jeg skulle lige finde pengene til at købe dem først. Men da jeg først kom i gang kunne jeg slet ikke stoppe igen. Derfor er jeg også allerede i gang med den sidste bog i serien, så I kan glæde jer til anmeldelser af alle tre bøger indenfor den nærmeste fremtid.

Det er uden tvivl en af de bedste bøger jeg nogensinde har læst

Jeg må virkelig rose Nicole for hendes skrivestil. Bogen var meget letlæselige og behagelig at læse. Kapitlerne var lidt korte, men til gengæld skete der bare sindssygt meget i hvert kapitel. Jeg elskede hver eneste side, og på intet tidspunkt blev bogen langtrukken. Kapitlerne skifter mellem at følge Troy og Shay hvilket jeg synes fungerede enormt godt. Man kommer hurtigt ret tæt på personerne og handlingen i bogen kommer hurtigt i gang.

Bogen foregår i et dystopisk univers hvor ilt koster penge, og kun de rige har råd til at købe kvalitetsilt. For de fattige i samfundet er dagligdagen en kamp for overlevelse. Her møder vi Troy og Shay, som dagligt kæmper for at tjene penge til at købe ilt til dem selv og deres familie. Det er en virkelig fed historie, som fangede mig lige med det samme. Ret hurtigt lærte jeg Troy og Shay at kende, og jeg ville bare høre mere om dem og deres daglige kamp for overlevelse.

Jeg tror aldrig, at jeg har oplevet en værre cliffhanger. Jeg var ved at springe op af stolen da jeg vendte den sidste side. Det var en sindssyg slutning. Da jeg lige havde sundet mig lidt, lagde jeg bogen på hylden og tog den næste ned og begyndte med det samme. Jeg kan lige så godt advare jer om, at I ikke vil kunne lade være med at læse nr. 2 når I er færdige med den første. Nøj hvor var det spændende.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at det her bliver en af bedste serier jeg nogensinde kommer til at læse. Det er bøger der står på de bedste pladser på mig bogreol og jeg elsker dem. Det er ikke sidste gang jeg læser dem. Hvis du elsker fantasy og et spændende dystopisk univers, så skal du helt sikkert prøve at læse de her bøger.

Derudover har jeg bestemt mig for, at jeg vil læse mange flere bøger af Nicole Boyle Rødtnes.

”Over sløret” fortjener selvfølgelig fem ud af fem stjerner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *