Eybye, Pernille: Heksejægerens bytte (Dragernes konge 1)

Forfatter: Pernille Eybye | Titel: Heksejægernes bytte | Sider: 606 sider
Forlag: Tellerup | Udgivet: 17.10.16
Stjerner: 

Sponsoreret indlæg/Reklame
Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Tellerup


Jeg har godt nok været i tvivl om hvad jeg skulle mene om den her bog. Da jeg første gang hørte om den troede jeg egentlig, at den ville fange mig fra første side, men den var slet ikke som jeg havde forventet. Her skal det dog også tilføjes, at den faktisk også overraskede mig positivt. Da jeg var halvvejs troede jeg, at jeg ville ende på lavere antal stjerner, men den formåede alligevel at komme op på fire stjerner.

Serien Dragernes Konge er skrevet af to forfattere, Pernille Eybye og Carina Evytt. Den første bog er skrevet af Pernille Eybye, og det synes jeg hun har gjort rigtig godt. Jeg har ikke læst andre bøger af hende, men jeg synes hun skriver rigtig godt, og er god til at fortælle historien levende og interessant for læseren. Den næste bog i serien Gøglerkongens sværd er skrevet af Carina Evytt, og jeg må indrømme, at jeg er lidt spændt på hvordan det bliver at læse en serie der er skrevet af to forskellige forfattere. Jeg har allerede fundet ud af, at efterfølgeren foregår i den samme verden, men omhandler nogle helt andre personer. Så jeg er lidt spændt på det, men vi må jo se senere hvad jeg synes om det.

Grunden til at jeg var lidt i tvivl om bogen i starten var, at jeg havde svært ved at blive fanget i historien. Det gik meget langsomt i starten, og jeg følte ikke rigtig nogen tilknytning til de personer man mødte. Der skete heller ikke de store overraskende ting, og de få spændende ting der kom, var noget jeg havde forudset og egentlig bare sad og ventede på ville ske. Jeg havde den fornemmelse, at det er en fantasy bog der er bygget meget op om sine personer, og derfor var det lidt problematisk, at jeg på ingen måde kunne føle en tilknytning til denne bogs hovedpersoner Lill og Taysin. Det gjorde bare scenerne lange og kedelige, og faktisk så irriterede Lill og Taysin mig rigtig meget.

Men så skete der noget jeg ikke havde forudset – jeg begyndte faktisk at finde bogen spændende. Det var dog lidt ærgerligt, at jeg næsten skulle 400 sider ind i bogen inden det skete, men de sidste 200 sider af bogen var virkelig gode. De sider reddede hele bogen for mig, og fik mig faktisk til at se på resten af bogen med helt nye øjne. Pludselig begyndte jeg også at holde af Lill og Taysin, og jeg nød at følge dem på deres rejse gennem verdenen Perina. Dette gjorde dog bare slutningen endnu mere tragisk. Den knuste ærlig talt mit hjerte. Jeg kunne på ingen måde slippe bogen, og jeg havde ikke lyst til at den skulle slutte. For første gang var jeg ked af, at man først følger Lill og Taysin igen i den tredje og sidste bog.

Noget jeg virkelig elskede ved bogen, var landets historie. Det var ikke noget jeg ikke har hørt om før, men det var super godt fortalt, og jeg var meget interesseret i at høre mere om landet, og dens meget tragiske historie. Jeg kunne dog godt have brugt lidt mere information omkring landet, men jeg håber at det kommer i den næste bog.

Heksejægernes bytte er en virkelig god fantasy bog. Handlingen går ikke så hurtigt, men hvis man giver den en chance, bliver den virkelig god. Jeg glæder mig til at læse videre i serien.

Heksejægernes bytte får fire ud af fem stjerner, og det er nok de mest overraskende stjerner jeg nogensinde har givet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *