Evytt, Carina: Gøglerkongens sværd (Dragernes konge 2)

Forfatter: Carina Evytt | Titel: Gøglerkongens sværd | Sider: 461 sider
Forlag: Tellerup | Udgivet: 17.10.2016
Stjerner: 

Sponsoreret indlæg/Reklame
Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Tellerup


Så fik jeg også læst anden bog i serien Dragernes konge. Den første bog havde jeg meget svært ved at anmelde, for det var en bog med både gode og dårlige ting. Det var dog en bog der overraskede mig i sidste ende, og jeg endte faktisk med at synes, at den var ret god. Anden bog i serien Gøglerkongens sværd er skrevet af Carina Evytt, og jeg var lidt spændt på hvordan det ville være at læse videre i en serie, men hvor fortsættelsen er skrevet af en anden forfatter. Jeg må dog sige, at jeg er meget imponeret, for jeg lagde slet ikke mærke til det.

De to forfattere skriver meget ens, og jeg var slet ikke i tvivl om, at de har haft et meget tæt samarbejde i udarbejdelsen af de to første bøger i serien. Den første bog Heksejægerens bytte handlede om Taysin og Lill, hvor anden bog Gøglerkongens sværd handlede om Waris og Kiri. Det virkede i starten, som to vidt forskellige historier og jeg havde lidt svært ved at se, hvordan de havde noget med hinanden at gøre, men efterhånden som jeg kom ind i bogen fandt jeg flere og flere steder hvor historien bliver flettet sammen. Det var ret spændende, og jeg prøvede hele tiden at regne ud hvad, de ellers meget forskellige personer, havde til fælles, og hvordan deres historier passede sammen.

Ligesom den første bog havde jeg lidt svært ved at blive fanget i historien. Jeg ved simpelthen ikke hvorfor den ikke fangede mig, men jeg mistænker, at det var fordi jeg lige var blevet fanget i den første bog, og jeg ville egentlig bare gerne høre videre i den historie. Pludselig skulle jeg nærmest starte forfra. Jeg må dog også sige, at jeg synes, at jeg blev hurtigere fanget i Gøglerkongens sværd. Jeg kunne rigtig godt lide hovedpersonerne Kiri og Waris, og jo længere ind i bogen jeg kom, blev mere spændende historie om landet Perina afsløret – noget som jeg efterlyste i den første bog.

I starten savnede jeg historien om heksene, som den første bog omhandlede, men jeg glemte det hurtigt da jeg mødte elletroldekongen Svart. For mig blev Perina bare endnu større, da jeg mødte elletroldene som er et folkefærd der har været hadet og jaget – præcis ligesom heksene. Slutningen på bogen var ikke den store overraskelse, men det gjorde den ikke mindre god. Jeg vil sige, at hvis man har læst den første bog, så er det ret nemt at gætte slutningen på den anden bog, men det gjorde mig egentlig ikke det store. Faktisk kunne jeg rigtig godt lide, at de to historier blev flettet sammen, og at den tredje bog i serien Banneret samles handler om alle personerne. Jeg glæder mig nemlig også ret meget til at finde ud af hvad der fremadrettet sker.

Den tredje bog i serien er skrevet af både Pernille Eybye og Carina Evytt, og den ser jeg meget frem til at læse. Indtil videre synes jeg, at det er en rigtig god serie, og jeg vil fortsat gerne anbefale den til alle der elsker fantasy.

Gøglerkongens sværd får fire ud af fem stjerner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *