Nielsen, Karen Inge: Sortedammens hemmeligheder (Djævlepassagen 1)

Forfatter: Karen Inge Nielsen | Titel: Sortedammens hemmeligheder | Sider: 425 sider
Forlag: Dreamlitt | Udgivet: 15.09.2018
Stjerner: 

Sponsoreret indlæg
Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Dreamlitt

 

”Utrolig spændende historie der giver dig gåsehud på armene”


Så kom der endelig en bog mere fra forfatter Karen Inge Nielsen. Lige siden jeg læste hendes debutroman Ravneskrig og efterfølgende Natspindlerens dødsmærke, har jeg været stor fan af hendes bøger. Derfor blev jeg meget begejstret, da jeg hørte, hun havde skrevet en ny bog – og jeg har glædet mig meget til at læse den. Jeg var lidt spændt på selve historien, for jeg har ikke læst noget lignende før, men jeg blev meget positivt overrasket. Derudover er bogen skrevet til et lidt ældre publikum end hendes tidligere bøger, og jeg synes Karen Inge er sluppet virkelig godt fra det. Inden jeg dykker dybere ned i selve bogen, vil jeg lige nævne forsidecoveret. Det er simpelthen så flot, og det passer virkelig godt til historien.

Jeg skriver det gang på gang i mine anmeldelser af Karen Inges bøger, men hendes skrivestil bliver ved med at overraske mig. Hun har en evne til at gøre bogen enormt levende, og det gjorde den en fornøjelse at læse for mig. Hendes beskrivelser af naturen er fantastiske, og personerne i historien får så meget personlighed, at det er svært ikke at føle sig fuldstændig revet med. Der er mange scener i bogen der er fyldt med mystik og uhygge, og jeg synes Karen Inge fanger stemningen på den fedeste måde. Som læser sidder man med gåsehud på armene, og man vil bare have mere og mere.

Bogen er bygget op på den måde, at man i starten bliver præsenteret for Elvira, som lever i slutningen af 1600-tallet. Senere hopper man frem til nutiden og følger Marcus og hans mor Pernille. Sådan skifter man mellem at høre historien fra fortiden og i nutiden. Jeg har altid elsket når bøger er delt op, så man følger forskellige personer, og jeg synes også, at det fungerer sindssygt godt i Djævlepassagen. Lige i starten var jeg lidt forvirret, da det foregik i to forskellige tidsaldre, men efterhånden som jeg kom længere ind i historien, fangede jeg sammenhængen, og så syntes jeg, at det var en fed detalje. Derudover underbygger det virkelig den mystik, der foregår på Herstedholm, hvor historien udspiller sig.

Elvira kunne jeg relatere til lige med det samme. Jeg synes hun var sød og sjov, og jeg var så spændt på hvad, der videre ville ske med hende. Marcus havde jeg det lidt sværere med i starten af bogen. Han virkede så sur, og jeg kunne slet ikke fordrage, hvor grimt han snakkede til sin mor. Så de kapitler var lidt svære for mig, men så skete der pludselig noget – mysteriet på Herstedholm. Hold da helt op hvor blev kapitlerne med Marcus spændende, da man begynder at høre mere om Herstedholms historie, og de mystiske ting, der er hændt der. Jeg må også indrømme, at jeg nok begyndte at holde mere af ham. Han var nu meget sød, men det ville også have overrasket mig, for Karen Inge plejer altid at få mig til at holde af hendes personer.

Til sidst vil jeg gerne nævne handlingen. Som nævnt tidligere, var jeg meget spændt på den, for jeg vidste nok ikke rigtig, hvad jeg kunne forvente, men Djævlepassagen tog mig med storm. Det var en sindssygt spændende handling, og flere gange sad jeg med gåsehud på armene. Jeg begyndte endda at græde i slutningen af bogen. Der blev mit hjerte godt nok knust, men hold da op hvor var det et godt kapitel. Nogle gange skulle jeg holde tungen lige i munden, for der sker mange mystiske ting, men det var kun med til at vække min interesse endnu mere. Handlingen hænger virkelig godt sammen, og spændingen blev holdt hele vejen igennem.

Når jeg tænker på, hvor godt den er skrevet, hvor fede personerne er, og hvor fantastisk handlingen er, så kan jeg ikke andet end at give Djævlepassagen 5 ud af 5 stjerner. Det er en bog med så mange detaljer, at jeg er sikker på, at hvis jeg læser den igen, vil jeg opdage endnu flere ting som jeg måske ikke så, da jeg læste den første gang. Super god bog der fortjener at blive læst. Utrolig spændende historie der giver dig gåsehud på armene.

Djævlepassagen – Sortedammens hemmeligheder får 5 ud af 5 flotte stjerner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *